Dylana Donker op Facebook

Dylana Donker op Twitter

Dylana Donker op Instagram

Tel: 0252-769 103   |   E-mail: info@dylana-donker.nl

Dylana Donker

Ik wil je graag vertellen, hoe het leven van een meisje mij heeft aangezet om mijn dansschool te realiseren.
 
Het meisje is 9 jaar oud als ze op een bruiloft danst met haar opa. Ze is erg verlegen en wil net zo kunnen dansen als de volwassenen om haar heen, want ze zien er allemaal super gelukkig en blij uit.
Haar moeder adviseert haar om naar een dansschool te gaan en dat doen ze. Ze kijkt haar ogen uit als ze voor het eerst in de danszaal komt met allemaal mooie meubeltjes, kaarsjes en gezellige gekleurde lichtjes aan het plafond. Het lijkt op de ruimte van de bruiloft.
Bij een seizoen dansen hoort ook een eindvoorstelling. Daar heeft ze zich niet op voorbereid, dat er ineens heel veel mensen naar haar komen kijken. De druk is dan ook hoog, want tijdens zo’n eindshow moet alles in 1 keer foutloos gaan, anders ziet het publiek dat. Ze wordt er niet op voorbereid en wil eigenlijk niet meedoen. Nee zeggen durft ze niet, want dan moet ze praten met de dans juf. En daar houdt ze niet van, praten.
In haar hoofd creëert ze een alter ego om te ontsnappen aan alle angsten en danst tóch de show.
Ze is de ster van de show, het alter ego werkt!
 
De jaren daarna behoudt het meisje haar alter ego en doet auditie voor een dansacademie en na haar afstuderen werkt ze in het buitenland als videomodel en als danseres voor verschillende grote tv-shows.
Het alter ego werkt niet in de omgang met álle opdrachtgevers en mensen in de tv-business.
Ze besluit om les te gaan geven en stopt met performen. Haar alter ego gebruikt ze ook als docent. Grote groepen mensen die tijdens een dansles vragen kunnen stellen vindt ze als twintiger nog steeds eng.
 
Jaren verstrijken. Ze droomt van haar eigen ruimte.
Tijdens haar overgang als Freelance docent naar haar eigen ruimte danst ze met 37 recreatie dansers in een anti-kraakpand. Samen werken ze aan een promotie tour.
Door alles wat ze heeft meegemaakt weet ze precies waar haar nieuwe ruimte aan moet voldoen. Met een boek vol plannen en dromen stapt ze naar de gemeente. 
Binnen anderhalve minuut stuurt de baliemedewerker haar terug naar huis. Niemand wil luisteren. Perplex en vol ongeloof staat ze daar. In haar achterhoofd klinkt de stem van haar moeder: “laat nooit iemand je vertellen dat je iets niet kunt en volg je hart!” Met een overweldigend gevoel van noodzaak, roept ze de baliemedewerker terug en vraagt of hij wel weet wie ze is?! Of hij wel eens tv kijkt. Lichtelijk geschrokken van haar eigen reactie en de woorden die uit haar eigen mond komen kijkt ze de man vol zelfvertrouwen aan. Het werkt. De deur gaat letterlijk open en ze mag haar plannen uitleggen aan iemand van vergunningen. Haar plan is een organisatie waar mensen in een veilige omgeving kunnen samenzijn, aan hun gezondheid kunnen werken en zelfvertrouwen ontwikkelen door te bewegen op muziek. Hetzelfde plan legt ze voor aan de bank.
Met een investering van bijna 1 ton en nog maar 37 leden, start ze haar eigen dansschool.
 
Op 1 september 2012 steekt ze de sleutel in de deur van haar pand in de Haverstraat. Bijna een uur zit ze in haar eentje op de grond en huilt.
 
Ze mag afscheid nemen van haar alter ego en vertrouwen op zichzelf, het is gelukt.
 
Dat meisje met het alter ego ben ik.
 
En tot op de dag van vandaag, geef ik de lessen als mijn kwetsbare zelf..
 
Sinds 2012 heb ik mijn dansschool Dylana’s Dance Center (DDC) geopend in Nieuw-Vennep.
Ik hoop jou en vele andere mannen en vrouwen te mogen inspireren, om ervoor te zorgen dat jij ook kunt stralen! Op en naast de dansvloer, met de tools die ik je ga leren.
 
Bel en laat een berichtje achter, zodat ik je uitnodigen voor een gratis proefles. Meer informatie over een lidmaatschap vind je hier.

Events en ervaring:
1. DWTS-Team
·       Vooropleiding Hoge School van de Kunsten te Amsterdam
·       Sport en Bewegingscoördinator Dansvakopleiding te Haarlem
·       Nationaal gezicht van de Entertainment Opleidingen in Nederland
·       Dansdocent Jazz aan eerste en tweedejaars MBO Dans
·       Pietje Bell de Musical
·       F.A.B.S. Search For A Video Model
·       SBS6 Popstars
·       Dancing with the Stars professional met Dex uit GTST
·       So You Think You Can Dance Bootcamp
·       De Leukste Jaren
·       Leader-danser bij The Ultimate Dance Battle
·       De Wereld van Beau
·       Nationaal en internationaal geaccrediteerd leerbedrijf
·       NHL Stenden University Leisure & Event Management Associate Degree, in 2022 afgerond
 
Naast een succesvolle stijldanscarrière dat met haar danspartner leidde tot een plek in de top van Nederland van het NK Latin- American, heeft zij internationaal gereisd en gewerkt als videoclip danser en model.
 
“En 5,6,7,8 actie!”

Dit zijn o.a. de geluiden die klinken binnen de fonkelende media- en entertainment wereld die ik als professioneel danseres vaak heb gehoord. De druk is hoog en iedereen, voor- en achter de schermen, staat op scherp. Bij live producties heb je maar 1 kans om jouw boodschap te presenteren. De devote aandacht voor een dynamische werkomgeving en de perfecte boodschap tot uiting brengen, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de ultieme toewijding om soepelere events en producties te coördineren. 

Mijn eigen dance center DDC en een choreografie productiebedrijf opstarten, was een logisch gevolg. De onbegrensde wil om mensen te helpen hun doelen te bereiken, van fysieke gezondheid en carrière ontwikkelen in dans, tot naadloze producties realiseren en daarmee alles in het werk te stellen om dat voor elkaar te krijgen, is mijn drijfveer. In termen van dansomgeving en event coördinerende kwaliteiten, maar vooral in termen van mensen en passie. 
 
 
Events:
5. Phase2
 
·       Share A Perfect Day door Sanoma
Entertainment verzorgt van het meerdaagse festival Share a Perfect Day. Openingsact choreografie, haar, visagie, dansers gescout, 3 workshops gegeven en presentaties gegeven. 150.000 bezoekers.
 
·       Choreographer Executer International Corporate Event in de RAI Amsterdam door Plugged Productions
Entertainment verzorgt, dansers, choreografie en staging. 6000 bezoekers.
 
·       Sunday Night Fever RTL4
Entertainment verzorgt en dansers geleverd. 500 bezoekers
·       16 unieke theatershows met 800 bezoekers per keer.