Gino Sanders is begonnen met dans toen hij 16 jaar oud was. Hij kwam als eerste in aanraking met Salsa dansen. Na aandringen van vrienden is hij al redelijk snel gaan oriënteren op verschillende dansstijlen. Op 18-jarige leeftijd kwam hij in contact met Bart Sluis, een choreograaf moderne dans waarvan hij een maakproces mocht bijwonen.

Dit proces was voor Gino zo inspirerend, dat hij de besloot de sprong te wagen, zijn studie aan de universiteit te verlaten en zou gaan werken naar een professionele danscarrière. Hij kwam terecht bij de vooropleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier heeft hij een jaar intensief lessen gevolgd in verschillende stijlen als Klassiek Ballet, Modern, Urban, Afrikaans, etc.

Inmiddels zit Gino in zijn vierde en laatste jaar van de HBO-opleiding Docent Dans en werkt hij onder andere bij het Nationaal Ballet, DOX en Toneelgroep Amsterdam.

“Ik ben een docent die voorop heeft staan dat het niveau van mijn leerlingen omhoog gaat. Ik wil met zo veel mogelijk plezier zo groot mogelijke sprongen maken.”

Gino is super gemotiveerd om bij DDC moderne dans te geven en te werken naar een inspirerende eindvoorstelling.

Foto: Take A Picture Fotografie.